Csatlakozz a Láthatatlan Tanoda önkénteseihez!

Legyél te is a Láthatatlan Tanoda önkéntese!

Töltsd ki a regisztrációs linket, és gyere el márciusban az önkéntesbevonó képzésünkre! Jelentkezz február 25-ig, utána lezárjuk a regisztrációt!

Csatlakozz hozzánk, ha van heti pár szabad órád, és szívesen lennél egy ovis vagy iskolás gyermek mentora vagy szívesen korrepetálnál!

Fontos, hogy csak akkor jelentkezz mentornak, ha előreláthatólag minimum egy évig tudod vállalni a heti rendszerességű foglalkozásokat!
Te vagy a mi önkéntesünk, ha tenni akarsz a társadalmi igazságtalanságok ellen, rugalmas vagy, szeretnél gyerekekkel foglalkozni, nem ijedsz meg az első kudarctól, és csatlakoznál egy szuper és támogató csapathoz!
|| A TANODÁRÓL ||
Minden gyermek alapvető joga, hogy olyan oktatási esélyeket kapjon, amelyekkel képes megállni a helyét a közoktatási rendszerben. Az együttnevelés, a jó oktatási minőséget nyújtani képes iskola mindenki számára elérhető szolgáltatássá kell váljon származására és szociális hátterére tekintet nélkül egy inkluzív, esélyekben egyenlőbb társadalom érdekében.
A Láthatatlan Tanoda hátrányos helyzetű, elsősorban roma gyerekek oktatási esélyeivel foglalkozik. A hátránykompenzáló program fő célja, hogy lehetőséget teremtsen arra, hogy a hozzánk jelentkező családok hozzáférhessenek jó oktatási esélyeket nyújtó integrált iskolákhoz. A Láthatatlan Tanodában a szociális munka eszközeivel támogatjuk a részt vevő családokat, továbbá önkéntesei segítségével egyéni mentorálással, fejlesztő csoportfoglalkozásokkal, iskolaelőkészítő egyéni fejlesztéssel, korrepetálással és tartalmas kulturális és szabadidős programokkal járulunk hozzá a tanodában résztvevő gyerekek minél sikeresebb iskolai előmeneteléhez.
Ehhez keresünk most mentorokat és korrepetáló önkénteseket!
Mit csinál nálunk egy mentor?
Az ovis mentorok feladata, hogy az iskolakezdés előtti évben egy órás egyéni fejlesztő foglalkozást tartsanak a gyerekeknek. Ehhez minden szakmai segítséget megkapnak a Tanoda munkatársaitól, és a foglalkozást egyéni fejlesztési tervek alapján vezetik. Az iskolás mentorok heti rendszerességgel találkoznak az adott gyermekkel, és színes szabadidős programokat szerveznek, tanulnak a gyerekkel, ha szüksége van rá. Az iskolás mentor intenzív kapcsolatot tart a szülővel és a Tanoda munkatársaival is.
Mit csinál nálunk egy korrepetáló önkéntes?
Korrepetálóként az a feladatod, hogy heti rendszerességgel találkozz egy vagy akár több tanodás diákkal, akinek a tanulásban, házi feladatok megírásában segítesz. Nem szükséges, hogy tanári végzettséged legyen, mert nálunk az a fontos, hogy motivált, kreatív és az alternatív tanítási módszerekre nyitott legyél. Téged keresünk, hogyha megértő vagy és rugalmas, valamint szívesen tanulsz olyan diákkal is, akinek nem a kedvenc elfoglaltsága az iskola utáni tanulás. Neked ajánljuk a korrepetálást, ha nem tudsz hetente 4-6 órát a tanodás önkéntességre szánni, mert már az is nagy segítség, ha hetente 1-2 órát tanulsz valakivel.
|| A BEVONÓ PROGRAMJA ||
Március elején tartunk egy önkéntesbevonó képzést, ahol különböző foglalkozások során ismerkedhetsz meg a Láthatatlan Tanoda tagjaival, a szervezet működésével és céljaival.
A találkozó dátuma: 2024. 03. 02., szombat
Helyszíne: 1086, Budapest, Karácsony Sándor utca 31-33., Mandák-ház
Időpontja: 13:00 órától 18:00 óráig